Ontmoet onze begeleiders 


Opgericht in 2005 door Lars en Tanja Faber zijn we inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met een team van 80 begeleiders en 15 ceremonieleiders. Stuk voor stuk ervaren en prachtige mensen met een warm, open hart en zeer diverse vaardigheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

(Scroll naar beneden om meer ceremoneleiders en begeleiders te ontmoeten) 

 

 

element-boven-tekst-home-over-gewijdereis

 


 

 

 

We werken met een team aan ervaren en toegewijde begeleiders, die voor een veilige en liefdevolle ondersteuning zorgen tijdens jouw reis.

 

Tanja-Faber

Tanja Faber
Liefdevol, Warm & Toegewijd

Tanja heeft samen met Lars aan de wieg gestaan van het ontwikkelen van De Gewijde Reis setting. De meeste tijd gaat op aan de zorg voor hun twee jongens en activiteiten voor en achter de schermen. Haar passie is dansen en ze geeft geregeld tijdens jaartrainingen en grote retraites heartdancing. Met Lars ontwikkelt ze momenteel een nieuw programma voor partners rond de dynamieken in relaties. Tanja is universitair geschoold en volgt al jarenlang workshops in het veld van persoonlijke ontwikkeling, waaronder: Focusing, Intuïtieve ontwikkeling, Voice Dialogue, EFT, Queenscode, Tantra en Dans. Tanja wordt door veel Reizigers als zeer liefdevol, authentiek en oprecht betrokken gevoeld en ervaren.

lars-faber

Lars Faber
Ervaren, Sensitief & Wijs

Lars is een pionier en grondlegger van de Gewijde Reis. Muzikant en muziekliefhebber in hart en nieren. Zeer ervaren Reiziger in alle mogelijke bewustzijnsstaten en daardoor betrouwbare en ervaren gids in lichte en donkere dimensies. Zowel mentaal als emotioneel zeer scherp en helder invoelend. Opgeleid in Human Resource Management en als Voice Dialogue facilitator. Brede persoonlijke ontwikkeling middels talloze trainingen en workshops. Lars wordt door veel Reizigers ervaren als leraar, gids en rots in de branding, die veel mensen ondersteund heeft en helpt nieuwe paden in hun leven in te slaan. Momenteel ontwikkelt hij samen met Tanja een nieuwe tak op het gebied van relatiedynamieken. 

Geke-Dijkstra

Géke Dijkstra
Sprankelend, Warm & Gegrond

 

 

Géke is opgeleid in de klinische psychologie en transpersoonlijke therapie. Ze heeft veel ervaring opgedaan in het gebied van persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling. Samen met haar man geeft ze hun zoon thuisonderwijs.

Ze houdt zielsveel van dansen en van buiten en in de natuur zijn en ze is gek op lezen. Bij De gewijde Reis leidt en begeleidt Géke met liefde tijdens ceremonies en festivals. 

Sinds 2014 organiseert en leidt zij de internationale tak van De Gewijde Reis. Verder leidt en organiseert Géke vol passie de Sacred Women retraites.

Haar kwaliteit is om er vanuit haar essentie te zijn voor anderen en om de schoonheid en essentie van anderen te zien. Reizigers ervaren haar als authentiek, open, warm en krachtig.

 

Stephen-Monne

Stephen Monné
Aanwezig & Onvoorwaardelijk

 

Stephen’s passie ligt bij het leiden en begeleiden van groepen. Hij heeft zich door de jaren heen bekwaamd in energie-, adem- en lichaamswerk. Om volledig expressie te kunnen geven aan dat wat in hem leeft heeft hij de opleiding tot Soul Voice® practitioner gevolgd, en een training in mededogend en authentiek communiceren. Hij leidt de 2 daagse workshops in Zaandam en de Sacred Voice retraites. Voor zijn eigen proces heeft hij in verschillende rituele settings (o.a. De Gewijde Reis, Santo Daime) vele Ayahuascareizen gemaakt naar de diepere lagen van zichzelf en het universum. Door reizigers wordt hij omschreven als aanwezig, gecentreerd, standvastig, liefdevol en in staat om de vinger op de zere plek te leggen.

Celine-GroenesteinCeline Groenestein
Geankerd & Aanwezig

Celine heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdig trainer en ceremonieleider. Als kind werd zij geadopteerd, wat maakte dat ze een lange zoektocht ondernam om zichzelf te hervinden. Na een brede basis gelegd te hebben binnen De Gewijde Reis, maakte zij haar diepste wensen waar; zij dronk Ayahuasca bij de Shipibo Sjamanen in Peru en werd geïnitieerd in de Bwiti (Iboga) traditie in Gabon. Haar achtergrond als yoga docent, veel ervaring met verschillende lagen van (diep)bewustzijn, belangstelling voor lichaam- en ademwerk, geeft haar een brede basis, in haar werk als trainer en ceremonie leider (Iboga ceremonie The Origin). Daarnaast is ze organisator van de Shamanic Warrior Events bij de Gewijde Reis. 

Bert-Kwakernaak

Bert Kwakernaak
Open aanwezig & Warm

 

Bert is iemand die graag vanuit een warm hart de verbinding met anderen aangaat. Hij woont midden in de Veluwse bossen en is een echt natuurmens. Vrijheid, zijn eigen pad gaan, het leven ontdekken en authenticiteit zijn voor hem belangrijke levensthema’s. Bert is zijn leven lang al bezig met lichaamsgerichte activiteiten zoals sporten, dansen, massage en tantra. Samen met zijn partner Paulien verzorgt hij de weekenden 'True Nature' en 'Tantra en Ayahuasca'. Recent was hij twee keer bij de Shipibo-indianen in Peru om daar Ayahuasca in haar puurste vorm te ervaren. Zijn speelse aanwezigheid, openheid en positieve instelling maken hem een fijne ceremonieleider. Bert wordt door deelnemers als warm en krachtig ervaren en voelt goed aan wat nodig is. Deelnemers voelen zich écht door hem gezien. Een krachtige steun en toeverlaat tijdens het reizen.

Miriam-Klein

Miriam Klein
Warm & Liefdevol

 

Miriam wordt door Reizigers  als warm, liefdevol en zacht ervaren. Ze is een echt mensen-mens, leergierig, wil veel ervaren in dit leven en groeien als bewust mens/ bewuste vrouw. Ze heeft een eigen praktijk voor verschillende massages en energetische behandelingen, waaronder Quantum Touch. Ze (bege)leidt healingweekenden (Nederlands en internationaal) en individuele ceremonies, is eerste contactpersoon als je met De Gewijde Reis mailt en is moeder van 2 volwassen zonen. Dansen, fotografie, lezen, tuinieren zijn haar passievolle hobby's. Ze heeft veel over de wereld gereisd, vele landen bezocht, en de schoonheid van andere culturen en de natuur ervaren. De laatste jaren is het reizen dichter bij huis en vooral de reis naar binnen.

Rob-Hulscher

 

Rob Hulscher
Liefdevol & Sterk

Vanaf het moment dat deze prachtige man voet zette op ons terein waren wij verknocht aan deze grote man met een klein hartje. Rob heeft allerlei meditatie- en healingcursussen gedaan maar dat is niet wat hem tot een geweldige begeleider maakt. Hij straalt een diepe rust en liefde uit, die iedere kwetsbare Reiziger gelijk veiligheid biedt. Ooit had hij een hartafwijking, die geheeld is en plaats heeft gemaakt voor een leven vanuit zijn hart.

 

"Jarenlang was mijn thema geen expressie durven geven aan mijn voelen & daarom emotioneel eten - nu heb ik ervaren dat ik héél weinig eten nodig heb als ik gevoed word met positieve energie, als ik in verbinding ben met mezelf en met mijn omgeving! Zo prachtig om dat te mogen ervaren."

 
- Els

 

"It was really amazing, exceeded my expectations. I have left some things behind me for good, I'm acting differently and much more aware of how I am being (or not being) in each moment. I no longer feel like being human is bad or wrong - I don't judge myself when I find I was caught up in thoughts for a time, for example, I just notice and move on. And something really deep happened to me on the Tuesday ceremony in particular and the whole retreat in general, that I can't put into words, some trauma or grief right at my core has gone and I suddenly don't feel scared of people any more. There have been other changes - I am walking and standing differently for example."

 
- John

 

"De liefde volle sfeer en toewijding maakt dat ik echt tot diep in mijzelf heb kunnen kijken en blokkades uit het verleden heb kunnen opruimen. de vrijheid voel om bewust te leven en vooral te genieten van het leven Ik heb de hemel op aarde beleefd. leef het leven waar je van droomt, deze droom is werkelijkheid geworden! dank heel veel dank voor de veilige, liefdevolle begeleiding en organisatie. dank aan alle betrokkenen.""

 
- Gerbrand

Joannie-van-Rijswijk

Joannie van Rijswijk
Sensitief & Puur

 

Joannie heeft een unieke gave: ze is hooggevoelig en kan daardoor adequaat intunen op wat er in mensen en dieren leeft. Daarbij mag ze energie doorgeven via haar helende handen, wat veel Reizigers al heeft geholpen om pijnlijke stukken in zichzelf te helen. Joannie geeft via haar handen ook Deeksha door, energie van hoge frequentie, wat deelnemers ervaren als vrede, harmonie en liefde. Ze werkt daarnaast met paarden en is opgeleid in systemisch werk (familie opstellingen). Ze werkt als coach en trainster in het bedrijfsleven. Haar werk is gericht op het vergroten van de individuele bewustwording binnen alle lagen van de organisatie. Reizigers ervaren haar als warm, liefdevol en oprecht betrokken.

Lennart-Huis-in-t-VeldLennart Huis in 't Veld
Sterk & Aanwezig

 

Lennart is als de stille kracht van de wind: onderschat hem niet. Gegrond in essentie begeleidt hij mensen op zielniveau, zonder veel woorden en vanuit een diep weten. Kinderen zijn gek op hem en voelen instinctief zijn leeuwenhart – waar zijn naam voor staat. Sterk verbonden met de zweethut ceremonie waar hij in de zweethut als gieter of buiten de zweethut als vuurman veiligheid, ruimte en warmte brengt. Als ceremonieleider brengt hij rust en vertrouwen. Door reizigers wordt hij ervaren als rustig, authentiek, warm en aards. 

Paulien-GeertsPaulien Geerts
Warm & Sensitief

 

Paulien’s blauwe ogen vallen de meeste Reizigers gelijk op; die laten haar diepgang, sprankel en verbondenheid zien. Ze wil het leven écht leven en mensen in hun essentie zien en voelen. Van kinds af aan wilde ze al de onbekende wegen op om het leven, spiritualiteit en de liefde zelf te ontdekken. Moeder Aarde en de spirits brengen haar inzichten die haar diep vertrouwen geven dat alles op het juiste moment gebeurt. In Peru heeft Paulien bij de sjamanen ervaren hoe Ayahuasca en de natuur je weer diep laat verbinden met jezelf. Deze wijsheid neemt zij mee in haar leven en bij het begeleiden en leiden van o.a. de True Nature retraites.  Daarnaast geeft ze sinds voorjaar 2014 met Bert samen de tantrische avonden A Night to Remember. Reizigers ervaren haar als warm, open, oprecht en liefdevol.

Twannie-Vanweerde

Twannie Vanweerde
Down to earth & Relaxed

 

Het spreekwoord ‘ruwe bolster, blanke pit’ gaat voor Twannie op. Met zijn krachtige verschijning en zijn liefdevolle hart is hij voor de reizigers een rots in de branding. Twannie heeft na vijfentwintig jaar in het bedrijfsleven het roer omgegooid en is zijn hart gaan volgen om in de jeugdzorg aan de slag te gaan. Zijn empathie en oprechtheid maakt dat de jongeren Twannie graag om zich heen willen hebben. Twannie staat krachtig en met beide voeten op de grond in het leven. Naast dat Twannie ceremonies begeleid ligt zijn hart ook bij Vuurman van de zweethut zijn. “Dit is echt mijn ding” en doet dit ook met een veel inzet. Twannie gaat ook als vrijwilliger op vakantie met mensen die een verstandelijke beperking hebben, een perfecte manier om zijn liefde voor reizen te combineren met het sociale in hem. Ayahuasca heeft Twannie nog meer zijn gevoel terug gegeven, wat hij tot op de dag van vandaag koestert en nu ook graag wil delen.

Nienke-KanngiesserNienke Kanngiesser
Sensitief & Sterk

 

Nienke is Lifecoach en Kindercoach en begeleidt met veel  inzet jong en oud om de balans bij zichzelf weer terug te vinden. Haar hoogsensitiviteit en intuïtie zijn voor haar kostbare tools die haar hiermee helpen. Omdat ze zichzelf altijd al anders heeft gevoeld en zich niet thuis voelde hier op aarde is een groot deel van haar leven een zoektocht geweest naar wie ze echt is en wat haar kwaliteiten zijn. Na pittige omwegen voelt ze dat haar kracht in combinatie met zachtheid en de liefde in haar hart een mooie basis voor haar zijn geworden, een anker.  
Nienke gaat ook graag als vrijwilliger op vakantie met mensen die een verstandelijke beperking hebben. Daarbij is ze gek op dieren en voelt ze zich op haar plek in de natuur. Ook Yoga, kunstzinnig/creatief bezig zijn, schrijven en lezen zijn een rustpunt voor haar. Voor Nienke is ayahuasca een life-changing experience geweest, thuiskomen bij haarzelf.

Judith-van-den-Heuvel

Judith van den Heuvel
Sensitief & Sterk

Diep dankbaar voor wat de medicijnplanten Ayahuasca en Iboga haar hebben geschonken begeleidt ze met hart en ziel andere mensen in het ontwakingsproces naar hun ware essentie. In haar jeugd heeft ze zich heel onveilig en niet welkom gevoeld mede door seksueel misbruik en emotionele verwaarlozing. Door de intense zoektocht naar zichzelf en de waarheid, alles aan te gaan en onder ogen te komen is ze in staat om mensen te begeleiden en te ondersteunen in hun meest diepe processen. Haar ervaring is dat als alles er mag ZIJN zowel het donker als het licht, dat er in de kern van alles juist ook heel veel lichtheid en humor zit. Haar speelse energie draagt hier graag aan bij. Door haar fijngevoeligheid, liefdevolle hart en helende handen kan ze goed intuïtief invoelen waar iemand zit en wat iemand nodig heeft. Reizigers geven terug dat ze zich heel erg gezien en gehoord voelen en dat ze een rots in de branding in hun reis is. Haar liefde voor dans, zingen, klank, rituelen, natuur, kinderen en dieren geven haar veel inspiratie en levenskracht.

Tanya-Rozenthal

Tanya Rozenthal
Speels en Wijs 

Tanya is een wereldburger en wereldreiziger met russisch-joodse, israelische en duitse roots. Ze is lichaamsgerichte coach/therapeut, yogalerares, muzikant, kruidenvrouw en healer. Ze heeft zich gespecialiseerd in multi-generationele trauma's, vrouwenwerk en Pelvic Heart Integration - healing sexuality. De kracht van het non-verbale, helende vermogens van het lichaam, onuitputtelijke nieuwsgierigheid van het Kind-zijn, de klank als harmoniserende vibratie en de natuur met haar plantmedicijnen zijn haar ware leraren. Tanya heeft haar eigen praktijk in Amsterdam en geeft workshops in Nederland en in het buitenland. In 2009 overleed haar man, heeft ze veel innerlijk werk gedaan en in 2012 deed ze haar eerste retreat bij De Gewijde Reis. Sinds een aantal jaren werkt ze als begeleider, ceremonieleider en trainer bij DGR. Tanya heeft humor, veel kennis en ervaring en wordt als speels en liefdevol ervaren door reizigers.

Fred-Cozijn

Fred Cozijn
Magisch & Doorleeft

Fred is een ervaren Reiziger, ook in stilte en alleen. Hij is in zijn element in de andere dimensies, daar waar de magie volop aanwezig is, daardoor een betrouwbare en ervaren gids. Voelt een diepe connectie met de Moederplant en is brouwer van Ayahuasca. Strekt zich in het leven volop uit voor de liefde en de magie. Je vindt hem vaak met zijn hand op zijn hart. Door Reizig(st)ers wordt hij omschreven als, liefde in levende lijve, steun en toeverlaat, stabiel, krachtig en humoristisch en zijn ervarenheid in het maken van Reizen geeft je het gevoel dat als er iets is, je bij hem terecht kan.

Renee-GrootersReneé Grooters
Vreugdevol & Lief

Renée is een veelzijdig ondernemende vrouw met een groot hart voor alles dat leeft. Zij heeft veel over de wereld gereisd, veel levenservaring opgedaan in een turbulent leven en ontdekt dat je voor innerlijke ruimte niet over de grenzen hoeft. Toch pakt zij in 2013 haar rugzak om een paar maanden bij de Shipibo-indianen te gaan wonen en werken. Hieruit is voortgekomen dat ze sindsdien 2x per jaar Ayahuascareizen organiseert naar Peru bij de Shipibo Indianen. In NL zet Renée zich in voor de kinderen, door bewustwording in het onderwijs te brengen. Renée verdiept zich al ruim 25 jaar in de psychologische en klassieke astrologie. Als begeleidster wordt ze als een stille, liefdevolle kracht ervaren. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, waar ze uren met haar hond te vinden is.

 

"Ik heb afscheid kunnen nemen van mijn overleden vader en moeder, het schild dat ik in 44 jaar heb opgebouwd en dat me inmiddels veel pijn begon te doen in het dagelijkse leven heb ik kunnen openmaken. Hierdoor is veel hartzeer, pijn om het verlies van geliefden, veel minder geworden. Ik ben na mijn Ayahuasca reis niet ineens een ander mens geworden maar ik ervaar nu wel veel meer ruimte in mijzelf. De loden last in mijn buik is verdwenen. Ik weet dat ik waardevol ben, dat IK belangrijk ben en goed voor mezelf moet zorgen. Ik heb echt heel veel pijn, verdriet, woede, frustratie verloren tijdens mijn reis. "

 
- Marcel

 

"Voor mij was het een start van iets veel groters. Ik heb dankzij deze ervaring beseft dat ik moet beginnen met leven dus voor mij was het echt life changing. Ik ben me nu veel bewuster van mijn gedachtes en gedrag."

 
- Nilofar

 

"Tijdens mijn Reis kwam op een gegeven moment het gevoel van angst naar boven. Angsten waar ik al langere tijd mee rondloop en reeds bij mij bekend is. Ik heb mijn angst kunnen accepteren (met dank aan de begeleiding) en een plaats kunnen geven door mijn aandacht bij deze angst te brengen en omarmen.""

 
- Kaj

Anouk-Smit

Anouk Smit
Groot hart & Vreugdevol

 

Anouk woont midden in de natuur, tussen bossen en heidevelden in, daar voelt zij zich thuis. Haar levensthema was verlatingsangst en na vele ‘mislukte’ relaties en een lange weg van zelfontwikkeling heeft zij dit pijnlijke stuk jaren geleden geheeld, onder andere door de Reizen met Ayahuasca. Haar spontaniteit en authenticiteit zorgen er voor dat mensen graag in haar nabijheid zijn. Ze heeft een groot empatisch vermogen en een open persoonlijkheid. Anouk begeleidt individueel en ook bij groepen. In de zomermaanden is zij hondenoppas. Daarnaast behandelt zij mensen en honden vanuit een holistische visie met onder andere Bowen therapie en essentiële oliën. Zij leeft samen met haar hond Taka die ze van een leven aan de ketting in Roemenië heeft bevrijd.

Bas-Janssen

Bas Janssen
Energiek & Easy going

 

Bas doet geen vlieg kwaad, maar legt je desgewenst zó neer door zijn decennialange ervaring met de oosterse krijgskunst. Reizigers genieten van zijn rustige liefdevolle uitstraling. Hij geeft gerust spontaan een uurtje Chi Kung voorafgaand aan een Ayahuasca ceremonie, om Reizigers diepe rust te laten ervaren en ze bewust te maken hoe en waar energie stroomt of stagneert. Zijn kennis en kunde neemt hij mee in het begeleiden van persoonlijke processen. Bas houdt van de diepgang van Vipassana, Taoïsme en sjamanisme en is gek op goeie feestjes. Vanuit zijn avonturiersdrang bezoekt hij graag de uithoeken van zijn geest.

Saskia-Schenk

Saskia Schenk
Humorvol & Invoelend

 

Blij dat ze in mei 2013 toch de stap heeft durven zetten naar Moeder Ayahuasca. Het lijkt of hierdoor “zo maar” van alles op haar pad is gekomen nadat ze heel wat mooie reizen heeft gemaakt. Ze is in februari 2015 begonnen als begeleider bij De Gewijde Reis en inmiddels werkt ze ook achter de schermen. Ze is samen met Miriam het eerste aanspreekpunt via de mail. In haar dagelijkse leven werkt ze een paar dagen in de week op de administratie bij een bakkerijmuseum en geeft ze massages. Als je haar zou vragen waar ze blij van wordt dan zegt ze met een hele grote smile op haar gezicht: haar twee lieve meiden, lachen én dansen (oa 5 ritmes).

page loading