Huachuma

(San Pedro):

medicijn van Aarde & Verbinding

 

 

 

 

Zachtheid, heling & ontwaken 

 

 

 

 

Nieuw in 2018!

 

 

20881834_10212563867110297_7358356109236723285_n

 

Mee doen aan een Huachuma ceremonie?

Ga naar agenda

 

 

De cactus

 

De inheemse naam voor de cactus is Echinopsis pachanoi (syn. Trichocereus Pachanoi), in de volksmond ook wel San Pedro genoemd. De cactus bevat onder andere de psychoactieve alkaloide mescaline.  

 

 

Confrontatie met illusies

 

Met behulp van de plant kunnen we zien waar we eventuele negativiteit in ons lichaam vasthouden, waar het vandaan komt, en dan kan het ons laten zien wat we mogen leren van deze ervaring. Op het moment dat we dat zien, bevrijden we de negativiteit in ons lichaam en voelen we echt bevrijd en licht naderhand.

Er is niet zoiets als een slechte ervaring, het kan wel gebeuren dat er persoonlijke issues uit je verleden naar boven komen waarvan het nodig is dat ze aan het licht komen. Je kan bewust besluiten om deze zaken naar boven in het licht te brengen. Het is niet zo dat de huachuma problemen voor je oplost, dat doe je zelf door er naar te kijken en met behulp van de plantenleraar kun je op een andere manier er naar leren kijken waardoor vaak de oplossing zich aandient. De spirit van de jaguar helpt hierbij; als gids door de verschillende ervaringen heen. 

 

 

 

san-pedro-cactus

 

 

 

 Wat kun je verwachten?

Een reis met Huachuma is een reis met veel zachtheid. Huachuma verbindt ons weer met onszelf en met moeder Aarde. De plant is een meesterlijke leraar. Het helpt ons te genezen, te groeien, te leren en te ontwaken, en helpt ons om hogere staten van bewustzijn te bereiken. De plantenleraar laat ons zien dat we allemaal spirits van het licht zijn; we zijn allemaal kostbaar en speciaal. Hij leert ons de goddelijke energie in onszelf te zien en het in ons te houden.


Wat zijn de effecten?

Eerst ervaar je slaperigheid of een dromerige staat, een lichte duizeligheid, dan een geweldige 'visie', een opruiming van illusies. Het veroorzaakt een lichte gevoelloosheid in het lichaam en daarna een rust. En dan komt een soort visueel zintuig, inclusief het zesde zintuig, het telepathische gevoel om zichzelf over de tijd en materie te verzenden, als een soort verwijdering van je gedachte naar een verre dimensie. 

 

 

 

Gouden penseelstreek

 

 

 

Verschil Ayahuasca en Huachuma

 

Huachuma, of ook wel de San Pedro cactus, heeft een ander effect dan Ayahuasca. Ayahuasca helpt om inzicht in jezelf te krijgen, verloren zielsdelen te (her)vinden en helen en het innerlijk kind tot leven te laten komen. Het is een reis naar binnen. Huachuma is juist naar buiten gericht. Het helpt je ervaringen te integreren en verbinding te ervaren met de wereld om je heen. Daar waar Ayahuasca ervaren wordt als een grootmoeder-energie, heeft Huachuma een grootvader-energie.

 

 

Contra indicaties

 

Huachuma is niet voor iedereen geschikt. Bepaalde ziektes gaan NIET samen met dit plantenmedicijn.

 

Voor de volledigheid hierbij de contra-indicaties die gelden voor een huachuma-sessie: 

 

- Allergie of overgevoeligheid voor huachuma, mescaline of leden van de familie Cactaceae

- Alcoholgebruik en/of verslaving

- Ziekten van hart en bloedvaten (w.o. hartritmestoornissen) en medicatie

- Borderline, schizofrenie, opname in psychiatrische instelling of klinieken en psychose

- Lage/hoge bloeddruk

- Zwangerschap

- Lever/darm gerelateerde ziektes zoals bloedende darm

- Medicijnen zoals anti depressiva, bloeddrukverlagers, anti-histamines en slaapmedicatie, chloorpromazine, fenothiazines, immunomodulantia

- Heroine, Methadone, crack, meth of cocaine, GHB en Ketamine

- Suikerziekte en medicatie

 

 

 

Bijwerkingen

 

Het meest voorkomende bijwerking van huachuma is misselijkheid. Dit is typisch voor veel hallucinogenen, vooral wanneer dergelijke medicijnen worden gebruikt door nieuwe gebruikers. Andere negatieve effecten op korte termijn kunnen zwakheid, kortademigheid, verhoogde bloeddruk, snellere hartslag en gevoelens van angst omvatten. Vooral zaken waarnemen met open ogen kan beangstigend zijn.

 

 

Ceremonie

 

De ceremonie vindt overdag plaats en begint in de ochtend. Twee weken voor de ceremonie ontvang je aanvullende informatie om je voor te bereiden op je reis. Een huachuma ceremonie duurt gemiddeld tussen de 10 en 12 uur, dit verschilt per persoon. Je ligt tijdens de ceremonie op een matras en tijdens de ceremonie word je ondersteund door muziek en begeleidende workshops.

 

 

 Locatie

 

Op een prachtige boerderij  in de Sallandse natuur van Overrijssel.

 

 

Data

 

21-22 april 2018

En verder zie hiervoor onze agenda

 

 

Gouden penseelstreek

  Journey from Spirit to Soul

 

 

Herken je dat? Het gevoel nog iets te missen?

De verbinding met jezelf, met anderen en met de natuur om je heen? Reis met Huachuma en ervaar ten volle de band met jezelf en met moeder Aarde.

 

Huachuma, ook wel de San Pedro cactus, is een heilige medicijnplant uit de Andes. Het gebruik ervan is eeuwenoud. De plant is een meesterlijke leraar, vandaar de lokale naam “ Spirit of the Gods”. Het helpt te helen, te leren, te ontwaken en te zien wat ons daarbij in de weg zit.

 

In dit weekend ga je zien waar je nog eventuele negativiteit in je lichaam vasthoudt, waar het vandaan komt, welke overtuigingen erachter zitten en wat je mag leren van deze ervaring. De plant werkt met twee gidsdieren. De jaguar helpt je als gids door de verschillende lagen heen te zien van illusies van deze overtuigingen.

Gidsdier de Kolibrie helpt je je hart te openen en toont je de lichtheid van het ‘ zijn’ en laat je op zielsniveau de verbinding voelen tussen jou en elk levend wezen om je heen.

 

Door middel van meditatie, ademwerk, stiltewandeling, despacho-ceremonie en een ontmoeting met Huachuma ga je op diep zielsniveau ervaren dat we allemaal uniek en toch een zijn. Het is een ding om er over te lezen, maar echt voelen dat je met alles en iedereen bent verbonden, is een van de mooiste geschenken die je jezelf kan geven.

 

Journey from Spirit to Soul is een 2 daagse onder leiding van Anita Buschgens & Rob Hulscher.

Anita-BuschgensRob-Hulscher

 

Kosten € 260

21-22 april 2018

 

(maximaal 8 deelnemers) 

 

Meer informatie of inschrijven?

info@gevoelenaandacht.nl

 

 

RESERVEER-JOUW-PLEK