b-1-806

VEEL GESTELDE VRAGEN - FAQ

 

Retraites algemeen

 

1. Hoe ziet een weekend eruit?

    (2 - 3 nachten)

 

 

 

 1-239

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2. Wat mee te nemen naar een weekend of retraite?

 

 

 

 

 

 

 

 3. Wanneer ben ik ingeschreven voor een weekend of retraite?

 

 

 

4. Ik wil eerst informatie voordat ik een product bestel en betaal in de webshop. Hoe gaat dat? 

 

 

 

5. Voorbereiden/vasten op een weekend of retraite

 

 

 

 

 

6. Benodigde formulieren voor deelname aan een weekend /retraite

 

 

 

 

 

 

 

7. Procedure aanmelding en registratie, wanneer krijg ik welke info?

 

 

8. Vasten met bicarbonaat en citroen: waarom en wanneer niet

 

 

 

9. Vasten tijdens de reisdag naar de locatie- tips om je eten te organiseren

 

 

 

10. wat is de minimum leeftijd om in te schrijven voor een individuele/weekend/retreat?

 

 

11. Hoe zijn de verschillende lokaties bereikbaar met ov?

 

 

12. Hoeveelheden mao-remmer en truffels

 

 

13. Microdosering, hoe lang van te voren moet ik daarmee stoppen? (Psilocybine)

 

 

14. Feedbackformulier, wanneer krijg ik dat? 

 

 

 

 

15. Verschil Ayahuasca en Voyahuasca

 

 

b-1-954

b-1-806

ANTWOORD

 

  

 

1. Al onze weekenden bevatten een voorbereidend en verdiepend programma voordat er gewerkt wordt met het plantmedicijn Voyahuasca. Je krijgt bij ons nooit alleen maar een drankje of truffeltje. Als je voor De Gewijde Reis kiest, kies je voor een full package waarin van je wordt gevraagd om je eigen binnenwereld te gaan ontdekken en onderzoeken, met een open mind, open hart en in verbinding met andere deelnemers en het team. Het is een bewustwordingsproces waarbij je weer verbinding mag gaan leggen met je eigen zielenpad. Het is verplicht om in het weekend te blijven overnachten (ivm ceremonie(s)) ivm je eigen veiligheid en het mogelijk doorwerken van het plantmedicijn gedurende de nacht.

 

2 nachten: Aankomst is in de middag waarbij de eerste avond een sharing en/of Heartdancing plaatsvindt. Op de tweede dag vindt ademwerk en de Voyahuasca ceremonie plaats. Op de 3e dag in de ochtend een eindsharing en afsluitende Heartdancing.

3 nachten: aankomst begin avond, daarna sharing, 2e dag Heartdancing en eerste ceremonie, 3e dag ademwerk en ceremonie, 4e dag sharing en korte Heartdancing in de ochtend tot ongeveer 13 uur.

 

2. Locatie Brabant: laken, kussen en dekbed/slaapzak, handdoek.

    Locatie Havelte: Linnengoed meenemen voor dekbed en kussen. Zelf  

    toiletspullen meenemen en handdoek (douchegel ed). Zie voor uitgebreide info

    over locatie, tav Brabant, Havelte, Portugal

Voor alle ceremonies geldt dat je witte kleding draagt (of lichte) om samen een veld te creëren van eenheid en verbinding. Gedurende de rest van het weekend gemakkelijke loszittende kleding (mn buikgebied), neem laagjes mee en warme sokken, instappers/slippers of sloffen. 

 

3. Je bent pas definitief ingeschreven voor een retraite of weekend als je het volledige bedrag betaald hebt en het intakeformulier hebt geretourneerd. Geen betaling is geen inschrijving = niet je plek gereserveerd

 

 

4. Via het inschrijfformulier op onze website kan je je vragen stellen, maar kijk eerst in de FAQ of je vraag niet al er tussen staat. Heb je specifieke vragen (bijv mbt je ziekte of medicatie mits die niet op de website staan) dan kan je die tijdens vaste tijden /dagen stellen aan ons mailteam.

 

 

5. Minimaal 3 dagen van tevoren starten met soep- en sapvasten. Ook rekening houden met de lijst met producten die je niet mag eten gedurende die 3 dagen omdat die niet samen gaan met MAO-remmer. Verder is het goed om naar aanloop van de retraite te zorgen dat je tot rust kunt komen door bv meditatie, weinig social media, wandelen etc. Het kan fijn zijn je alvast te focussen op een intentie voor je reis/retraite, maar dit is niet noodzakelijk.

 

6. Om aan een weekend of retraite mee te kunnen doen, vragen we je vooraf een intakeformulier in te vullen, ook als je al vaker bij ons hebt meegedaan (zie deze website onder formulieren, naast de verplichte vragen contra-indicaties voor aanschaf van een weekend/retraite), de Voyahuascaverklaring in te vullen en mee te nemen (ondertekend) naar het weekend/retraite. Indien beide formulieren niet worden geretourneerd of meegenomen naar de retraite kan niet worden deelgenomen.

 

7. Na aanmelding en betaling van de retraite ontvang je automatisch een bevestigingsmail met daarin verwijzing naar de benodigde info mbt voorbereiding, programma, wat mee te nemen en locatie te vinden op onze website.

 

 

8. Dit is om er voor te zorgen dat je systeem al zoveel mogelijk opgeschoond/ontgift is als je gaat reizen. Het medicijn kan hierdoor makkelijker je systeem in en zal diepgaander kunnen werken. Als je deze reiniging te lang doet kan je diarree en krampen in je buik krijgen. Let daarop en stop dan gelijk!

 

9. Je kunt salade/soep meenemen en rijstwafels. Onderweg kun je sap kopen(let daarbij wel op de toegoevoegde ingredienten, dus graag zo puur mogelijk). Verder veel water drinken en thee.

 

 

10. 18 jaar

 

 

 

 

11. Je kan via google maps op je telefoon of www.9292ov.nl kijken hoe je er kan komen met openbaar vervoer

 

 

12. Bij een Voyahuasca ceremonie krijg je een mao-remmer als drankje in een glaasje en maximaal 15 gram verse truffels

 

 

13. Minimaal 1 week voor een retraite vragen we je te stoppen met microdosering. Als je iboga micro doseert dan minimaal 2 maanden van tevoren mee stoppen

 

 

 

14. Je krijgt niet automatisch meer een feedback formulier van ons. In de bevestigingsmail ontvang je ook een link naar het feedbackformulier op onze website. We zouden het zeer op prijs stellen als je dit na deelname aan het weekend/retraite zou invullen en retourneren per mail zodat wij kunnen leren van jouw ervaring en daar waar mogelijk kunnen optimaliseren.

 

15. Ayahuasca gebruiken wij in Nederland niet meer sinds 1 oktober 2019 (uitspraak Hoge Raad). Ayahuasca bestaat uit een mao-remmer (Caapi of Syrische Wijnruit) en Jurema (Mimosa Hostilis). Voyahuasca bestaat uit een MAO-remmer (caapi of syrische wijnruit) en psilocybine (verse truffels). Bij beiden kan je een andere staat van bewustzijn ervaren. Beiden worden verschillend en ook weer hetzelfde ervaren. Het verschilt per persoon. Volgens velen is Voyahuasca net zo diepgaand als Ayahuasca. Het vliegt echter wat zachter en geleidelijker aan dan Ayahuasca. Bij Voyahuasca is er minder kans op overgeven en diarree komt amper voor itt bij het drinken van Ayahuasca. 

 

Gouden penseelstreek  

 

Contra indicaties

 

Anti-depressiva

 

 

Hoge bloeddruk/bloeddruk medicatie

 

 

Betablockers

 

 

Harddrugs: cocaine, speed, mdma, heroine, ghb, ketamine & cannabis

 

 

Iboga

 

 

Zwangerschap

 

 

 

 

Borstvoeding

 

 

 

 

PTSS 

 

 

 

 

Epilepsie 

 

 

Nierziekten/aandoeningen

 

 

 

MEDICATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anti conceptie pil 

 

Supplementen

 

 

 

Vaccinatie SARS/Corona

 

 

 

ANTWOORD

 

Je moet minimaal 2 maanden voor een healingweekend/retraite stoppen en altijd in overleg met je behandelend arts

 

Gebruik van bloeddrukmedicatie is pertinent een contra indicatie, deelname niet mogelijk. Je bovendruk mag zowieso niet meer dan 130 zijn.

 

Betablockers zijn een contra -indicatie. Deelname niet mogelijk. 

 

 

Minimaal een maand vóór en na na de retraite geen gebruik van deze middelen omdat ze in combinatie met de MAO_remmer gevaar kunnen opleveren.

 

 

Er moet minimaal 2 maanden zitten tussen je iboga ervaring en dan de ervaring met Voyahuasca.

 

Als je zwanger bent kan je niet deelnemen aan een weekend of retraite, zowel met ademwerk als plant medicijn niet. Dit om te voorkomen dat je foetus / kindje voortijdig wordt afgedreven door de intense emotionele en fysieke processen die kunnen plaatsvinden.

 

Als je na je zwangerschap borstvoeding geeft dan is dat prima. Je moet dan alleen wel de melk weggooien tijdens het vasten, de retraite en nog minimaal 1 dag na de ceremonie.

 

 

Alleen individueel reizen of mdma therapiesessie (zie onderzoek): https://merryjane.com/news/mdma-erases-ptsd-symptoms-after-two-guided-sessions-study-finds  

 

 

Geen contra indicatie, wel goed om vooraf door te geven

 

 

Aandoeningen aan de nieren zijn een contra indicatie

 

 

 

Medicatie moet ALTIJD worden nagevraagd bij arts/apotheker of het samen mag met een MAO-remmer. 

Bij twijfel of onduidelijkheid over medicatie of het wel of niet mag, kiezen wij voor de veilige weg voor zowel jou als deelnemer als voor ons als organisatie en laten we je niet deelnemen.

We gaan er vanuit dat je eerlijk bent over je medicatie in het heden en verleden. Hiervoor vragen we je ook bij invulling van contra indicaties op onze website en op de intakelijst te ondertekenen voor het naar waarheid invullen van deze vragen.

 

 

Mag je gewoon door blijven slikken, want dit zijn natuurlijke hormonen

 

Drie dagen voor de retraite mee stoppen

 

 

 

Wij bouwen een veiligheidsmarge in en vragen minimaal 3 weken tussen vaccinatie en de ceremonie aan te houden. Het is namelijk nog onbekend of er effecten, negatieve en/of gevaarlijke gevolgen kunnen ontstaan door het combineren van het vaccin en de mao-remmer.

 

Gouden penseelstreek

 

 

b-1-744

Soorten retraites en trainingen

 

 

NEDERLAND (voertaal NL of EN)

 

 7 day retreat photo impression 4 

 

 PORTUGAL (voertaal Engels)

 

 

b-1-744

ANTWOORD

 

 

 

Voyahuasca retraites (hele jaar), Magische Kind special (3-4x per jaar), 6 daagse Leef het leven waar je van droomt (zomer)

Jaartraining Soul Coach (7 weekenden, zonder plant medicijn)

 

Portugal 4 daagse collage

 

 

 

PORTUGAL

- 9 daagse Soul Coach training (opleiding tot begeleider/facilitator voor plant medicijn en ademwerk) (februari)

- 5 daagse Portugal met 2 plant medicijn ceremonies (Rebirth of the Soul, maart/april)

- 4 daagse Portugal met 2 plant medicijn ceremonies (mei, september/oktober)

- 6 daagse Soul Coach training module II (vervolg op I met oa soulretrieval, licht van compassie oktober)

 

Gouden penseelstreek

 

 

 

 

Betaling en annulering

 

 

Incl of excl accommodatie

 

 

 

 

 

 

 

Waarom prijsverschil tussen ene en andere 3-daagse?

 

 

 

 

Annuleringsvoorwaarden en betalingsbeleid (zie ook webshop)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b-1-806

 

 

ANTWOORD

 

 

Havelte is een package deal: prijs is inclusief overnachtingen (zelf beddengoed meenemen, dekbedhoes en kussensloop en handdoek) en kan niet zonder geboekt worden. In Brabant is het verplicht op de locatie te overnachten ivm je eigen veiligheid en mogelijke na-effecten van het plantmedicijn. Daarnaast blijf je in de energie van het weekend. Er is voldoende ruimte om privacy op te zoeken. Accommodtiekosten Brabant worden apart berekend. 

 

 

Door het huren van externe locaties ligt de prijs altijd iets hoger dan bij onze eigen locatie in Zaandam. Kijk goed of de accommodatieprijs is inbegrepen in de totaalprijs of dat deze nog apart moet worden voldaan. 

 

 

Annulerings- betalingsbeleid:

  • De aanbetaling (€ 50 voor een 2 daags event, € 100-250  voor een langer event) is niet restitueerbaar. Pas na betaling is je plek gereserveerd. De aanbetaling zit in het totale inschrijfbedrag dat je gelijk voldoet bij aanschaf van een product/retraite.  
  • Volledige betaling van inschrijfgeld voor een weekend of retraite moet binnen 4 weken na inschrijving en uiterlijk 4 weken voor aanvang zijn voldaan (of per ommegaande indien de inschrijving 4 weken of eerder voor aanvang van het weekend/retraite plaatsvindt). Als het totale bedrag niet tijdig is betaald, word je reservering geannuleerd. Je aanbetaling zal niet worden terugbetaald. 
  • Niet restitueerbaar na annuleren:

o    Meer dan 4 weken voor aanvang van weekend of retraite: aanbetaling is niet restitueerbaar

o    Tussen 4 weken en start van de retraite: volledige inschrijfgeld is niet restitueerbaar.  

      • Bij annulering kan de deelnemer na afstemming met De Gewijde Reis iemand anders in de plaats laten komen mits die voldoet aan de toelatingseisen voor deelname. In dit geval is alleen de aanbetaling niet restitueerbaar. De nieuwe deelnemer dient per ommegaande de aanbetaling te voldoen. Na ontvangst van de aanbetaling van de nieuwe deelnemer krijgt de deelnemer die geannuleerd heeft zijn restant betaling terug gestort. 

 

Gouden penseelstreek (3)