Heartdancing opleiding

Dank je wel voor jouw interesse in de Heartdancing opleiding. Deze opleiding is op dit moment een onderdeel van het Soul Coach opleidingsprogramma maar kan geheel los gevolgd worden.

Het eerste jaar bestaat uit vijf opleidingsweekenden waarin je de basis leert van Heartdancing. Je ervaart en leert als facilitator in spe én je kan deelnemen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Na dit basisjaar is het mogelijk om nog een 2e jaar opleiding te volgen waarin je specials leert en supervisie krijgt voordat je je officieel Heartdancing facilitator kan noemen. 

Ik ga je voorzien van kennis, ervaring, begeleiding, oefening, methodiek en materialen. Na deze basis opleiding (1ejaar) zou je al basis workshops Heartdancing kunnen geven vanuit je eigen praktijk/organisatie onder je eigen naam. Wil je gecertificeerd Heartdancing facilitator worden dan kan je het 2e jaar volgen met supervisie lessen, intervisiegroepen en een examen waarmee je officieel Heartdancing facilitator wordt.

Voor wie is deze opleiding?

Deze Heartdancing opleiding is voor iedereen die graag danst, meer wil weten over de achtergrond en/of (t.z.t.) Heartdancing workshops wil gaan geven aan anderen.

Je krijgt daarbij muzieklijsten en materialen ter beschikking voor eigen gebruik.

Heartdancing opleidingsdagen 2022 (jaar 1)

21-22 mei 2022: Introductie en basis 
18-19 juni 2022: Vitaliteit & Creatie
20-21 augustus 2022: Afstemming & Adem
17-18 september 2022:  Sensualiteit & Sexualiteit
15-16 oktober 2022:  Verbinding en integratie

 

Opleiding volgen als deelnemer en/of als aspirant Heartdancing facilitator

Je kunt zoals gezegd de opleiding op twee manieren volgen. als deelnemer en/of als aspirant Heartdancing facilitator.  Als deelnemer volg je de praktijk weekenden in het eerste jaar.

Het opleidingsprogramma (basis jaar) 

Weekend 1:

Introductie, de basis (21-22 mei 2022)

In dit eerste weekend leer je de basis van Heartdancing. Waarom gebruiken we Heartdancing, wat wil je ermee bereiken, wanneer gebruik je het? En hoe ziet een basis workshop eruit
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching. 

Weekend 2:

Vitaliteit & Creatie (18-19 juni 2022)

In dit weekend gaan we ontdekken in het gebied van je vitaliteit. Levenslust, vreugde, levenskracht, gezond zijn. Hoe is dat bij jou? Hierin is de balans tussen actief zijn en rust van belang. Hoe zorg je voor je behoeften? Hoe vitaal ben je? En vanuit die levenskracht ontstaat creatie. Iets maken, iets nieuws, spontaan zijn en jezelf uiten. 
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing, teaching

Weekend 3:

Afstemming & Adem (20-21 augustus 2022)

Het derde weekend richten we onze aandacht op een zeer belangrijk onderdeel in Heartdancing: afstemming. Consent is een belangrijk onderdeel in de dans. Voordat je consent kan bereiken heb je in jezelf te voelen en ervaren wat jouw behoefte is. Om van daaruit uit te reiken naar de ander en alleen in afstemming de verbinding te maken. Wat is affectiviteit, hoe doe je dat?

Om hierin te ervaren gaan we dit weekend ook iets anders dan dans doen. Ik ga je meenemen en laten ervaren in een ademwerk sessie. En eigenlijk is ook dat een dans. Een dans van je lichaam waarin hele andere uitingsvormen naast beweging ruimte mogen krijgen. 
Praktisch: Heartdancing, ademwerk, sharing en teaching. 

Weekend 4:

Sensualiteit & Sexualiteit (17-18 september 2022)

Je krijgt in dit weekend de basis mee van verbinden met je eigen vuur, zachtheid en sensualiteit. We dansen de polen van man en vrouw.

Een weekend waarin je toegang krijgt tot plezier, genieten en het ontdekken van je verlangens. Genieten in jezelf en van dagelijkse dingen. Ontdekken, zoals dat bij ons als mensen al begint zodra we geboren worden. Een wereld vol mogelijkheden die we met kinderlijke onschuld en in veiligheid gaan verkennen.  
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching. 

Weekend 5:

Verbinding en integratie (15-16 oktober 2022) 

In dit weekend gaan we verbinden vanuit affectie. Vanuit liefdevol en puur contact, in zachtheid en tederheid. Elkaar ontmoeten in de dans, geven en ontvangen.

We leren integreren in de dans en dat wat er ervaren wordt mee te nemen in je dagelijkse leven. 
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching. 

Aspirant facilitator 

Als aspirant facilitator volg je het basis jaar en je kan ervoor kiezen om ook het 2e jaar te volgen waarin je verdieping in de methodiek en supervisie krijgt . Uitleg over de opleidingsweekenden vindt je onderaan.  

Er is geen vooropleiding vereist, maar een MBO denk- en werkniveau is wenselijk. Twijfel je hierover neem dan contact met mij op. Nadat je de basis opleiding (1e jaar) hebt afgerond kan je al onder je eigen naam dans workshops geven. Nadat je het 2e jaar hebt afgerond kan je de naam Heartdancing facilitator © gebruiken. Je bent dan een van de Heartdancing facilitators voortkomend uit Sacred Lotus en je wordt lid van de Heartdancing community en vermeldt met je naam op de Sacred Lotus website als Heartdancing facilitator.

Er is geen financiële verplichting als je Heartdancing facilitator bent, je geeft er alleen mee aan dat je opgeleid bent en de integriteit en afstemming hanteert die wij hoog in het vaandel hebben. Voor ons is het belangrijk dat mensen zich veilig voelen in de groep en mogen zijn met alles wat zich aandient. 

Heartdancing opleiding volgen: benodigde tijd

De Heartdancing basis opleiding kent 5 weekenden gedurende een jaar (70 uur), inclusief materialen, uitleg en methodieken. Het 2e jaar Heartdancing opleiding kent 6 opleidingsdagen en supervisies (60 uur) verspreid in het jaar met intervisiegroepen, mogelijkheid tot stage lopen, supervisielessen en een examen (voor degenen die het certificaat Heartdancing facilitator willen halen, 2 uur). Omgerekend per week is studiebelasting in het eerste jaar ongeveer 1 uur per week. In het 2e jaar is dat 3 uur per week.

Reserveer hier je plek

Meer weten over de Heartdancing opleiding?

Meer info over de Heartdancing opleiding vind je op de  de Sacred Lotus website:

Meer informatie