De Gewijde Reis methode: transformatie op zielsniveau

Als je (innerlijk) reist met De Gewijde Reis, reis je met een professionele organisatie die sinds 2005 ervaring heeft met innerlijk kind en sjamanistisch werk in een veilige setting.

(scroll naar beneden om verder te lezen over de methode)

Therapie in de oorspronkelijke betekenis

Opgericht in 2005 door Lars en Tanja Faber zijn we inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met een team van 80 begeleiders en 6 ceremonieleiders.  Stuk voor stuk ervaren en prachtige mensen met een warm, open hart en zeer diverse vaardigheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

De vorm waar wij mee werken is het best te begrijpen vanuit de oorspronkelijke Griekse betekenis: ’heelwording’. De mens worden die je in potentie kunt zijn. Precies dát is wat plant spirits in de juiste setting voor je kunnen doen: het contact herstellen met je eigen goddelijke wezen, met je essentie, ook wel de goddelijke vonk genoemd. De band met je ware natuur herstellen betekent dat je liefdevoller in het leven komt te staan, naar jezelf en naar de mensen die je dierbaar zijn.

Het Oudgriekse woord ‘therapeia’ heeft ook een verborgen betekenis: ‘in dienst staan van de Goden.’  Zó voelen we ons ook als begeleiders en ceremonieleiders: dienstbaar aan iets dat groter is dan wij zelf zijn. Hoe jij dat iets noemt, God, Allah, Boeddha of wat dan ook, maakt voor ons niets uit. We begeleiden iedereen als mens, ongeacht zijn of haar achtergrond, wetende dat we ten diepste allemaal dezelfde menselijke basisbehoeften hebben: ons geliefd en gezien voelen en ervaren dat er steun voor ons is.

methode1methode2

methode3

 

"Bewonderenswaardig hoe Lars en Tanja in de grote kring al heel snel een gevoel van verbinding, van het deel uitmaken van dezelfde stam, weten te creëren."

 
- Irene (VijfdaagseRebirth of the Soul Retraite)

 

"What a beautiful setting it is! I really loved the ceremonial space, the nature around it, the peaceful place. Wonderful voyage."

 
- Simone (healing weekend)

"Eeuwige dankbaarheid voor de begeleiding. Zo veel veiligheid en liefde en geduld en ondersteuning en begrip."

- Stefanie (Zesdaagse zomer retraite)

 

"Ik was mezelf al geruime tijd kwijt en had veel blokkades, maar dankzij het weekend heb mezelf weergevonden."

 
- Petra (healing weekend)

Spiritueel zonder zweverigheid

De aard van ons werk is dan ook in eerste instantie spiritueel, maar zonder zweverig te zijn. Het is een gnostische methodiek, waarbij je kennis maakt met de levende waarheid in jezelf. Je hoeft dus niet te geloven. Sterker nog, blijf alsjeblieft sceptisch, tot je het tegendeel ervaren hebt. 
Wij hebben ons werk pas echt goed gedaan als je als deelnemer aan onze weekenden een directe, onuitwisbare ervaring hebt opgedaan met je goddelijke natuur en een warme band met jezelf hebt ervaren.

Onze methode 

In ons leven hebben we allerlei beschermingslagen opgebouwd om onze ware natuur veilig te stellen. Die verdedigingsmechanismen zijn meestal al in onze vroegste jeugd gevormd en zijn ons zó eigen, dat we ze niet eens meer als bescherming ervaren. We denken dat dit is wie we zijn.

Maar deze lagen heb je te ont-dekken en af te leggen, om écht bij jezelf te kunnen komen. Als je hier doorheen durft te gaan, ontdek je aan de andere kant je ware, vrije natuur en kun je het contact met je essentie herstellen. Dát is in het kort het proces van De Gewijde Reis, de pelgrimstocht naar de ziel.

Als je voorbij de beschermingslagen komt, kan er emotionele kou en pijn vrijkomen. Dit vraagt om kundige en liefdevolle begeleiding.  Wij weten hoe we mensen in hun diepste kwetsbaarheid bij moeten staan. En weten ook wanneer we je op jezelf kunnen laten.  We weten waar je doorheen gaat, omdat we het zelf hebben meegemaakt. Wij zijn er trots op en dankbaar voor, jou in dit uitermate krachtige én kwetsbare proces met raad en daad te mogen ondersteunen. Vanuit liefde, vanuit vertrouwen en kameraadschap.

Tijdens onze retreats heeft het werken met plant spirits een belangrijke rol maar als voorbereiding en ter ondersteuning passen we meerdere werkvormen en methodieken  toe, zoals Voice Dialogue, Focusing, Heartdancing, Core Wound, Soulretrieval, de-armouring, adem- en stemwerk en lichaamswerk.  Allemaal vormen die je helpen om voorbij je beschermingslagen te komen, je te openen en je opnieuw te verbinden met je essentie.

methode4

methode5methode6

methode9methode8methode7

Veiligheid boven alles

Veiligheid, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel, is van groot belang als het gaat om het werken met Nature Healing. Daarom besteden we hier enorm veel aandacht aan. We hebben in de afgelopen 17 jaar meer dan vijftienduizend mensen begeleid en kunnen met recht zeggen dat we een van de veiligste settings ter wereld hebben ontwikkeld. 

 

"Dit is ons levenspad 

Dit is ons werk 

Dit is De Gewijde Reis"